Main menu:

keresés:

kategoriák:

címkék:

Blogtár

2011. augusztus 11. csütörtök

Sok régi gitárt hoztak nekem, ám ezek javítását legtöbbször nem érdemes elvégezni, mert többe kerül, mint egy újat venni. Viszont úgy látom, hogy sokan szeretnek a minél inkább eredeti állapotukban lévő régi, a szocialista blokkból származó gitárokon játszani. Elfekvő készletemből két „gyöngyszemet” most felújítok: egy bolgár Orfeuszt, és egy csehszlovák Lignatone-t.

fej

fej

test

test

Találtam rá régi matricát, amivel igen jól mutatott, de sajnos a lakkozást nem élte túl, le kellett kaparni. Még nem tudom, mit teszek helyette, ha lesz időm, teszek rá berakást.

A cseh gitárnak a szélezése olyan műanyagból készült, amely egyszerűen szétporladt. Ezért az egész szélezést ki kellett cserélni. Ennek a szerencsétlen darabnak, amely hozzám került ezen kívül egy nagyon csúnya kávatörése is volt. Egy jó nagy darabon fel kellett bontanom a gitár hátát, hogy a káva törését meg tudjam rendesen ragasztani. Sajnos az oldalán a lakkozást is szakszerűtlen kezek elrontották, ezért ezt a lakkot eltávolítottuk, és most új lakk kerül rá.