Main menu:

keresés:

kategoriák:

címkék:

Blogtár

2010 Január 15

Sokan keresnek meg e-mail-ben hegedűk értékelésének ügyében.
A leggyakoribb eset, hogy nagyszülők, szülők hagyatékaként jut hozzá valaki egy, a XX. század elejéről származó manufaktúrákban készült hegedűhöz. Ezek láltalában elhanyagolt állapotban elavult felszereléssel, és elhasznált húrokkal rendelkeznek. Tudjuk, a jó alkatrészek nem ingyen vannak. Kb 20 000 Ft egy átlagos felszerelés húrokkal együtt. A legtöbbször a javítani való szintén kb ugyanennyi.
Ezek a hegedűk ma 60-80 ezer Ft maximális összegért értékesíthetőek. Hozzá kell még számolni a tok és a vonó árát. Egy átlagos kínai tok 10,a vonó 8 ezer Ft körül van.
Azért írom ezt le a blogon, mert ha ezt valaki elolvassa, nagyobb csalódás nem fogja érni, ha a hangszere értékére kíváncsi. Szóval 20 000 Ft körül tudja eladni…
Ha ennél többet akar, saját maga is kísérletezhet a különböző hirdetési felületeken.
Vigyázat, pl a vaterán nincs visszaút, aki licitáltál,annak fizetnie is kell! Így mire hozzám, vagy egy kollegámhoz ér a hegedű addigra már megvette, s lehet,hogy jóval többet fizetett, mint a hangszer értéke!
A hangszerek belsejében található cimkéknek az esetek többségébennem lehet hinni sajnos.
Így lehet eladni is, mert a hangszer értékéért csak a szakembernek kell szavatolnia, legalábbis az általa értékesített hegedűk esetében.

Kommentálj!

You need to login to post comments!