Main menu:

keresés:

kategoriák:

címkék:

Blogtár

2016. május 20. péntek

Az elmúlt héten a szokásostól eltérően igen sok gitárral foglalkoztam. Egy raklapnyi Framus Ideal klasszikus gitárt hoztak hozzám javításra, melyeken az alábbi típushibákkal találkoztam:

1, A leggyakrabban előforduló hiba, hogy a húrtartót nem tiszta, hanem lakkozott felületre ragasztják rá. A lakkhoz viszont nem köt a ragasztó:

a húrtartó és a helye

a húrtartó és a helye

2,A bundok csörögnek.

3, A nyak elválik, ennek oka ugyanaz, mint a húrtartó leválásának.

a nyak helye

a nyak helye

a nyak

a nyak

A jó hír az, hogy a nyakban van merevítőpálca. A nyak illesztése nem hangszerkészítői megoldás, de ha rendesen megragasztom, biztosan tartani fog. Ezeket a gitárokat internetes oldalakon megtalálhatjuk 23.000 Ft körüli áron. A bökkenő csak az, hogy ki vállal garanciát ezekért a hangszerekért? A fentebb említett javítási munkák 4 és 12.000 Ft között mozognak a hibák mennyiségétől függően. Sem a bolti eladó, sem a gyakorlatlan vevő nem valószínű, hogy észreveszi ezeket a hibákat az adás-vétel során. Sokszor néhány nappal vagy héttel a vásárlás után válik nyilvánvalóvá a hiba. A nálam kapható gitárokra – bár néhol sérült a lakkjuk – 2 év garanciát vállalok. Éppen ezek miatt a szépséghibák miatt igen kedvező áron: 13.000 és 19.500 Ft között árulom őket.