Main menu:

keresés:

kategoriák:

címkék:

Blogtár

2019 január 21

A múlt héten foglalkoztunk az internetes vásárlással.

Most néhány szót az óvatosabb embereknek.

Kérdezzünk meg szakembert. Ki is a szakember?

  1. A legkézenfekvőbb valaki a hangszeres tanár. A tanárok kétség kívül nap, mint nap foglalkoznak hangszereikkel, az iskola hangszereivel és a gyerekekkel.

Amit viszont tudni kell: a tanárképzésből hiányzik a hangszer ismeret és a hangszer karbantartási ismeretek oktatása. Minden tanár saját szorgalmára van bízva, hogy mit tanul meg és mit nem, és hogy ismereteit hogyan és mire használja fel. Így elég nagy sokszínűség figyelhető meg, ha objektíven próbáljuk ezt a dolgot szemlélni.

  • Hangszer bolt:
    a város (ok) területén általában található néhány hangszerbolt. A legtöbb bolt szakosodott valamire, pl. gitárok, vagy olcsóbb hangszerek, vagy fúvós hangszerek, zongorák stb. forgalmazására.
    Ha minőségi csellót vagy hegedűt akarunk vásárolni és az olcsó hangszerekkel foglalkozó boltba megyünk be, valószínűleg rossz helyen járunk. A hangszer boltokban kereskedőket találunk, akiknek szintén nem kell tudniuk (ez nem zárja ki, hogy tudhatják), hogy mit is árulnak. Nekik azt kell tudniuk, hogy mit lehet eladni és azt tudják is.
  • Hangszer készítő
    vagyunk egy páran az országban. Azt, hogy a kedves vevőnek kire esik a választása, nem rajtunk múlik. Általában azt tudnám mondani, hogy ha felkeresnek valakit közülünk és nem szimpatikus, amit hallanak, keressenek tovább, amíg a saját temperamentumuknak megfelelő szakemberre nem akadnak. Általában a honlapok, vagy a Facebook profilok megmutatják, hogy ki is a mi emberünk.
    Ha külföldi városokban próbálkozunk, mindenhol más a struktúra. Londonban pl. a legjobb üzletek csak a „Strad” magazinban hirdetnek, a többit az ügyfelek egymásnak ajánlgatják.

  • Az interneten kapható fa hangszerek buktatóiról a következő napokban fogok írni.