Main menu:

keresés:

kategoriák:

címkék:

Blogtár

Archive for 'Nincs kategorizálva'

Befejeztem egy különleges hangszernek a restaurálását. Ez egy negyedes cselló, melyet 1797-ben Zobel Venceslaus készített. Íme:

facebook

2022-től a Meta Business site-on fogjuk közzétenni az aktuális közlendöinket: https://www.facebook.com/Nemessanyiviolin vagy https://www.facebook.com/laszlo.nemessanyi.5

egy hegedű új élete, 4. rész

egy hegedű új élete, 3.rész

Az alsó két káván elég csúnya béleléseket találtam, az alsó és felsőtökét is cserélnem kellett. A lecsukás és a nyak illesztése után jött a lakk retusálása.

egy hegedű új élete, 2. rész

A tetőn lévő repedésekről eltávolítottam a korábbi alábéleléseket, és egyesével kitisztítottam, újraragasztottam, majd alábéleltem őket.

egy hegedű új élete

Hónapokkal ezelőtt került a műhelyünkbe ez a hegedű, ami a tulajdonos nagypapájáé volt, és az idők során több korábbi javításon is túlesett.

2021.október 4.

2013-ban készült velem ez a portréfilm, amit nemrég bocsátottak a rendelkezésemre. Ma már nyilván mást (is) mondanék, de vállalhatónak gondolom. Annak pedig, aki még nem találkozott velem, ad egy képet rólam. Íme: https://vimeo.com/428946323/2f048c547e

változás 2021 május 3 – tól

A héten megszűnik a vezetékes telefonunk. A munkaidőben hívható 06 30 2107 708-as számon továbbra is elérhetőek vagyunk.

2020. október 27.

A tető bontása után a káva tető felőli oldalán tettem rendbe a rejfniket, és pótoltam a hiányokat. A kávarepedéseket megragasztottam, és alábéleltem. A tetőn található repedéseket kitisztítottam, és újra ragasztottam, majd béleltem. Gerendatörése volt, ezért a régi gerendát ki kellett vésni, majd a plasztikasérülés korrigálása után új béleléseket és végül új gerendát kapott. A tető […]

2020. október 7.

Amíg a káva hátoldali része szabadon volt, azon is pótoltam a hiányokat, és ahol szükséges volt, új rejfniket is kapott. Ezek után a hát visszakerült, majd jött a tető, és a nyak bontása.