Main menu:

keresés:

kategoriák:

címkék:

Blogtár

Archive for 'Nincs kategorizálva'

VI. Rados Dezső Budapesti Hegedűverseny

egy hegedű új élete, 4. rész

egy hegedű új élete, 3.rész

Az alsó két káván elég csúnya béleléseket találtam, az alsó és felsőtökét is cserélnem kellett. A lecsukás és a nyak illesztése után jött a lakk retusálása.

egy hegedű új élete, 2. rész

A tetőn lévő repedésekről eltávolítottam a korábbi alábéleléseket, és egyesével kitisztítottam, újraragasztottam, majd alábéleltem őket.

egy hegedű új élete

Hónapokkal ezelőtt került a műhelyünkbe ez a hegedű, ami a tulajdonos nagypapájáé volt, és az idők során több korábbi javításon is túlesett.

2021.október 4.

2013-ban készült velem ez a portréfilm, amit nemrég bocsátottak a rendelkezésemre. Ma már nyilván mást (is) mondanék, de vállalhatónak gondolom. Annak pedig, aki még nem találkozott velem, ad egy képet rólam. Íme: https://vimeo.com/428946323/2f048c547e

változás 2021 május 3 – tól

A héten megszűnik a vezetékes telefonunk. A munkaidőben hívható 06 30 2107 708-as számon továbbra is elérhetőek vagyunk.

2020. október 27.

A tető bontása után a káva tető felőli oldalán tettem rendbe a rejfniket, és pótoltam a hiányokat. A kávarepedéseket megragasztottam, és alábéleltem. A tetőn található repedéseket kitisztítottam, és újra ragasztottam, majd béleltem. Gerendatörése volt, ezért a régi gerendát ki kellett vésni, majd a plasztikasérülés korrigálása után új béleléseket és végül új gerendát kapott. A tető […]

2020. október 7.

Amíg a káva hátoldali része szabadon volt, azon is pótoltam a hiányokat, és ahol szükséges volt, új rejfniket is kapott. Ezek után a hát visszakerült, majd jött a tető, és a nyak bontása.

2020. október 6.

Még a karantén idején kezdtem bele ebbe a felújításba. Egy örökségből jutottam hozzá a hangszerhez meglehetősen gyalázatos állapotban. A kávákon körben nyitott repedések, néhol megette a szú. Elsőként a hátat bontottam le a hangszerről, mivel ott már úgyis nyitva volt. Mint látható, nem juharból készült a hát, ahogyan az szokás, hanem dióból. A plasztikáját gipszformába […]