Main menu:

keresés:

kategoriák:

címkék:

Blogtár

2012 január 10 kedd

Ma ismét kaptam egy felkérést. elég általános,hogy valaki küld képeket hegedűkről e-mailben . Sajnos az is, hogy majdnem ugyanolyan mionőségű hangszerekről van szó. Ezért most közzéteszem :

A képen látható hangszer valószínűleg nem olyan régi,mint amiről a benne található cimke árulkodik. E miatt rögtön az is felmerült kérdésként, hogy miért és mikor kerülhetett a cédula a belsejébe.

A képek persze nem teszik lehetővé a 100%-os biztonságot, de a látottak alapján kb 100 évvel fiatalabbnak vélem és valamiféle XX. század elejei manufaktúrában készülhetett véleményem szerint. A csiga kidolgozását, a lakk minőségét a képek alapján az „alap” minőségnek mondanám. Tehát, ha mindent egybeveszünk, akkor a hangszer értéke a hangjától függően max 80-100 ezer Ft . A javítás szükségessége nem kérdés, a mértéke igen. Tehát: a repedés miatt fel kellene bontani, melynek alapára15000 Ft. Nem látom a nyak állását, a fogólap minőségét.

A mi viszont biztos, az az , hogy a felszerelést: kulcsok, húrok, húrláb, fogólap, húrtartó, álltartó cserélni kell. Ez anyagárban kb 30 000 Ft.

Tahát: a ráfordítandó összeg valahol 45-70 ezer Ft között van, az eladási értéke pedig 80 körül, akokor a jelenlegi értréke 10-35 ezer Ft között van.

 A hangját pedig csak azután tudjuk meg, ha elkészült!!!!

Kommentálj!

You need to login to post comments!