Main menu:

keresés:

kategoriák:

címkék:

Blogtár

2010 május 3 hétfő

Hát itt a május. Jó meleg is van rögtön,de azért az eső nem marad el.Na ennyit az időről.

A bőgőn elvégeztem a szükséges belső javításokat és ma be is csuktam.

bőgő javítás előtt

bőgő javítás előtt

bőgő javítás után

bőgő javítás után

A gerenda rossz helyen volt ,ezen kívül túl nagy feszítéssel tették be,ezért tööb helyen eltörte a tetőt. A pekedlik sem megfelelően voltak betéve,ráadásul pillanatragasztóval ragasztották őket. Az új gerenda és a lélekfolt,valamint a pakedlik kicserélése után ma lecsuktam a hangszert. Mivel a gerenda a helyére került,várhatóan a hang is változni fog jó irányba.

Van egy érdekes hegedű javításom is. Teljesen újra kellett építeni a kávákat,de egyet sem cseréltem ki, csak a tőkéket. A háton a méretek sem voltak megfelelőek. Behangoltam  a hátat és sikeresen újra építettem rá a kávákat. Most a tető javítása következik. Sajnos lélek és gerenda törése is volt. Ilyenkor persze felvetődik a kérdés: vajjon érdemes e megjavítani. Én most úgy döntöttem, megcsinálom, kíváncsi is vagyok, ezzel az igen magas plasztikával milyen hangot sikerül kapni.

Kommentek

Comment from Nemessányi
Time 2010. szeptember 27. hétfő at 18:59

Hi! I think you make a joke vith me,because you wrote to me english and my blog is a hungarian blog! You understand my language,or do you like only the pictures ??

Kommentálj!

You need to login to post comments!