Main menu:

keresés:

kategoriák:

címkék:

Blogtár

Maker’s day összefoglaló

Az Angol Hegedűkészítők szövetsége  a BVMA  évente megrendezi tagjai számára a készítők napját (Maker’s Day) egy igen szép helyen, a King’s Place-n Londonban.

hangulat

Én 2014 óta vagyok tagja ennek a szövetségnek.
2017-ban voltam először a maker’s day-en. Az ott látott gyönyörű hangszerek arra ösztönöztek, hogy az én hegedűim is megközelítsék  azt a színvonalat, amit ott láttam. Idén először, mint kiállító vettem részt az eseményen, amely február 25.-én vasárnap volt.
 „A készítők napja egyedülálló esemény a Brit zenei naptárban. A rendezvény a vonós hangszerkészítés élő mesterségét mutatja be, és népszerűsíti a zenészek és a nagyközönség körében.” – mondják magukról.

hangulat 3

A kiállítók nemzetisége sokszínű, hiszen az angolokon kívül olasz, francia, német, kanadai, holland, török, cseh, lengyel, USA-beli és nem utolsósorban magyar kiállítók is voltak.

hangulat 2

A nekem legjobban tetsző hegedűket  Alberto Cassutti,  Piotr Klucenty, Atilla Okan, Florian Leonhard , Draskóczy Gábor és Szemmelveisz Tibor készítették.  A kedvenc vonókészítőim  Franziska Truestedt, Tim Baker , Philip Brown. Ott volt az Alpenholz gyönyörű faanyagokkal, a Pirastro, a D’Addario, a Sound Post LTD, az Anima Nova, és persze a Newark school tanulói, és mesterei.

discuss

Nem volt túl sok időm nézelődni, mert a saját asztalomnál is igen mozgalmas napom volt. Sok emberrel tudtam beszélni, új és régi ismerősök jöttek oda hozzám.